Honing goed voor de huid?

maxresdefault

Honing goed voor de huid?

Honing aanbrengen op je gezicht? Dat is toch bedoeld voor in thee of op je boterham? Smeer het gerust ook op je gezicht honing werkt namelijk hydraterend en bacterieremmend. Het verzorgt en reinigt je huid!

Je kan dus ook gewoon een potje honing pakken in plaats van een dure gezichtsreiniger aan te schaffen. Voordat je een dun laagje honing aanbrengt op je gezicht was je eerst je huid met lauw water. Laat de honing even intrekken en spoel het daarna weer met lauw water af. Let wel op dat  de honing niet in je haar terecht komt, plak haar vind ik zelf niet zo fijn :) maar honing is uiteraard ook goed voor de haren!

Ook is een optie om de honing als een masker te gebruiken, laat het dan ongeveer 10 tot 15 minuten intrekken.

Honing werkt tegen huidproblemen

Je kunt ook huidproblemen tegen gaan met honing

  • Koortsblaasjes: beetje honing erop, nacht laten zitten en afspoelen.
  • Puistjes: maak een mengsel van 3 delen honing en 1 deel kaneel en smeer dit op de puistjes, laat even zitten en spoel af.
  • Eczeem: maak een mengsel van een lepel honing met een lepel kaneel en smeer dit op de plekken, laat even zitten en spoel af.

Honing in bad!

Doordat honing je huid dus verzacht en het mengbaar is met water, kan je ook je huid lekker verwennen door wat honing in je bad toe te voegen. Honing zal je huid verzorgen die anders snel uitgedroogd word door het warme water, en reinigt je huid mild. Om helemaal schoon uit bad te stappen neem je aan het einde van de bad tijd een beetje baking soda of suiker en gebruikt je het honing water om lekker je huid te scrubben! Spoel jezelf nog eventjes na in de douche en je stapt de douche uit met een heerlijke schoon zachte huid!

Zo zie je maar dat je met natuurlijke producten ook lekker je huid kan verzorgen. De meeste goede eigenschappen van honing bevind je in de rauwe honing deze koop je niet in de supermarkt in een knijpflesje maar bij de biologische supermarkt of natuurwinkel in een potje!

Waar gebruiken jullie honing nog meer voor? xxx

 

 

Geef een reactie