Face #2 – Anastasia Contour Kit (Powder)

Makeuptutorial.nl / Anastasia Contour Kit (Powder)

makeuptutorial anastasia contour kitHet is al even een hype onder beautylovers wereldwijd: De Anastasia Contour Kit. Contouren was eerst een groot fenoneem bij de hollywood sterren maar tegenwoordig doen steeds meer mensen het.

Maar wat is contouren nou eigenlijk?

Contouren is het aanbrengen van make-up in een pogimg om je silhouet te definiëren en er voor te zorgen dat je gezicht slanker lijkt. Contouren is eigenlijk al een van de oudste make-up technieken. Het is de perfecte make-up methode voor vrouwen in alle gezichtsvormen (vierkant, rond of ofvaal. Als je op de juiste manier contourt kan je je gezicht vervormen. Helemaal onderaan kun je zien hoe ik altijd mijn gezicht contour.

Ik heb het Contour kit zelf in Light To Medium, maar er is ook een Medium To tan die bedoeld is voor vrouwen met een donkere huid. De Anastasia Contour Kit is een palet met zes tinten (drie donkere en drie lichte) waarmee je je gezicht kan shapen.

 

makeuptutorial anastasia contour kit

Nu heb  je al een beter beeld van de Anastasia Contour kit. Maar het zou geen makeuptutorial zijn als ik niet zou laten zien hoe

je het gebruikt!

Makeuptutorial Oplichten:

In dit deel van de makeuptutorial meng ik de kleuren banana en vanilla door elkaar. Banana is een lichte gele kleur en vanilla is een licht roze kleur als ik ze samen meng is dit voor mijn huid een mooie kleur om te highlighten. Je brengt de kleur aan op de delen van je gezicht die je graag meer naar voren wil laten komen. Zoals je op de tweede foto ziet, zie je precies waar de lichte kleuren aan gebracht moeten worden op de foto links gebruik ik ook deze methode.

makeuptutorial anastasia contour kit

makeuptutorial-contouren

 

contouren:

Bij contouren gebruik ik die kleuren Yava en Fawn door elkaar.  Zoals je ziet op de foto’s breng je de donkere kleuren aan op plekken die juist meer wilt verbloemen. Hierdoor lijkt het alsof je gezicht smaller en strakker is geworden.

Highlighten:

Breng de kleur Sand aan boven je jeukbenderen dit zorgt er voor dat je wang meer gelift worden. Oke, nu heb ik de poeder over al aan gebracht wat nu natuurlijk het aller belangrijkste is blenden! Je begint bij de lichte kleuren te blenden en daarna pas de de donkere kleuren.

Before / After

makeuptutorial Anastasia contour kit

Voila dit is hoe ik contour!

Wat vinden jullie ervan, zien jullie het verschil? Ik zie dat mijn gezicht er nu wel smaller uiziet en er is meer kleur in mijn gezicht wat ik persoonlijk mooier vind!.

Hoe contouren jullie? laat het achter in de coments.